تفاوت کابل فیبر نوری و کابل مسی

کابل های مسی و کابل های فیبر نوری دو نوع کابل محبوب شناخته شده برای ما هستند. با وجود اینکه اغلب ساختار شبکه های کنونی بر اساس شبکه های مبتنی بر کابل مسی است اما در سال های اخیر استفاده از کابل فیبر نوری به دلیل  مزایای بسیار زیاد که به برخی از انها در این مقاله اشاره خواهد شد، به سرعت افزایش یافته است. دلایل متعددی وجود دارد که چرا شبکه های فیبر نوری علیرغم گرانتر بودن در حال افزایش هستند. مزیت هایی مانند امکان استفاده در شبکه های قدیمی با هزینه نسبتا کم، پهنای باند بسیار بالا و عدم محدودیت در فواصل  بین کلاینت ها. به طور مثال برای یکپارچه سازی شبکه های دیتا و دوربین های مدار بسته، نیاز به بهبود پهنای باند میباشد که بهترین گزینه اضافه کردن کابل فیبر نوری به شبکه ی موجود است.

 

بررسی اجمالی کابل های مسی و فیبر نوری

نکات زیر به شما کمک می کند تا درک درستی از کابل های مسی و کابل های فیبر نوری داشته باشید.

کابل های مسی: مس به خودی خود رسانای عالی گرما و الکتریسیته است و از این رو کابل های مسی از زمان تلفن های ثابت آنالوگ و حتی قبل از آن در سیم کشی استفاده می شده است. ساختار کابل های مسی غالبا به صورت زیر هستند:

رشته های رسانا : این یک سیم مسی است که جریان الکترون ها را تحریک می کند

عایق: از تماس بین سیم های هادی جلوگیری می کند

پوشش محافظ بین لایه های داخلی و بیرونی کابل

زره فلزی که وظیفه محافظت از کابل در مقابل تنش های مکانیکی را برعهده دارد

لایه بیرونی که معمولا از جنس پلی اتیلن یا pvc  با ویژگی هایی مانند FRNC/LSZH  و خاصیت ضد جوندگی میباشد.

با وجود افزایش تقاضا برای استفاده از فیبر نوری، کابل‌های مسی هنوز در سراسر صنایع مورد استفاده قرار میگیرند اما با توجه به نیاز روز افزون برای انتقال داده با سرعت بالا، عدم افت سیگنال و سایر محدودیت های کابل کشی مسی بهره گیری از بستر فیبر نوری به امری غیر قابل اجتناب در شبکه های دیتا تبدیل شده است.

 

کابل های فیبر نوری: کابل فیبر نوری شامل رشته های شیشه ای است که با یک پوشش بیرونی عایق بندی شده است که از رشته ها در برابر پارامترهای خارجی محافظت می کند. در اینجا داده ها به صورت سیگنال های نوری یا پالس ها منتقل می شوند. هر رشته یا هسته به کانالی برای انتقال سیگنال های نور تبدیل می شود. پوشش شیشه ای اطراف رشته ها نور را به داخل منعکس می کند سیگنال نور را برای عبور از خم ها و پیچش های مختلف در شبکه تسهیل می کند. همچنین، این قدرت سیگنال و پهنای باند را افزایش می دهد.

 

کابل کشی مسی – مزایا و معایب

اکنون که ساختار و تعاریف اولیه هر دو کابل فیبر نوری و کابل مسی مشخص شده است، در اینجا به مزایا و معایب کابل کشی مسی می پردازیم.

موارد زیر برخی از مزایای کابل های مسی هستند.

دلیل استفاده از مس میزان رسانا بودن این فلز همچنین انعطاف پذیری و خاصیت چکش خواری این فلز میباشد. بنابراین، به راحتی می توان آن را به ورق یا سیم های نازک برش داد که تشکیل کابل ها را آسان می کند.

این فلز نسبتا ارزانتر از نقره است و از این رو مقرون به صرفه است.

مس استحکام کششی بالایی دارد و به راحتی نمی شکند. این ویژگی همچنین به مس اجازه می دهد تا به همراه سایر فلزات برای تشکیل آلیاژ برای کاربردهای سیم کشی استفاده شود.

مس در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است و از این رو در مناطق مرطوب نیز قابل استفاده است.
معایب کابل های مسی

کابل های مسی حجیم‌تر از کابل‌های فیبر نوری هستند و اگرچه نصب آن‌ها آسان است، اما انتقال آن‌ها به منطقه‌ای دیگر دشوار است.

کابل های مسی ممکن است جریان الکترومغناطیسی تولید کنند و از این رو باعث تداخل یا نویز الکترومغناطیسی در سراسر شبکه شوند. این به طور مستقیم کیفیت و سرعت انتقال داده ها را مختل می کند و حتی گاهی اوقات شبکه را از کار می اندازد. همچنین استفاده از این کابل در کنار کابل های برق به دلیل نویز الکترومغناطیسی همیشه مشکل ساز بوده است.

سیگنال های منتقل شده از طریق کابل مسی ممکن است ضعیف شوند، به خصوص در مورد فواصل طولانی. این باعث تاخیر در انتقال داده ها به دلیل قطع شدن اتصال و کاهش قدرت سیگنال می شود.

کابل های فیبر نوری: مزایا و معایب تجزیه و تحلیل

 

در اینجا برخی از مزایای کابل های فیبر نوری وجود دارد.

کابل های فیبر نوری از نظر قدرت سیگنال، پهنای باند و هدر رفت سیگنال و اتصالات ایمن بهتر از کابل های مسی هستند. همه این ویژگی ها امکان انتقال بدون وقفه اطلاعات را با سرعت بالا فراهم می کند.

کابل های فیبر نوری سبک وزن و در ابعاد جمع و جور هستند. این امکان نصب آنها را در مناطق صعب العبور یا فضاهای تنگ فراهم می کند.

آنها بدون شک ظرفیت عظیمی دارند و به گسترش شبکه های قدیمی از نظر سرعت و مسافت کمک می کنند. به این ترتیب، آنها به صرفه جویی در هزینه ها و تلاش های مورد نیاز برای نصب کل شبکه فیبر نوری پس از کشف شبکه موجود کمک می کنند.

کابل های فیبر نوری بادوام هستند و می توانند در شرایط سخت محیطی، ارتعاشات، رطوبت و غیره در هنگام عبور از زیر زمین و همچنین اقیانوس ها در صورت وجود شبکه های بزرگ مقاومت کنند.

شبکه های فیبر نوری مقیاس پذیر هستند و امکان توسعه آینده را فراهم می کنند.

شبکه های فیبر نوری اساساً به دلیل نحوه انتقال داده ها، امنیت داده بهتری را ارائه می دهند. در مقایسه با کابل های مسی، هک کردن سیستم های فیبر نوری دشوار است.

فیبر نوری از نظر فرکانس رادیویی (RF) نیز بسیار مفید تر هستند، به ویژه برای بخش‌های نظامی ، ارتباطات ماهواره‌ای، مخابرات و هوافضا.

 

شاید تنها ایرادی که به کابل فیبر نوری در مقایسه با کابل مسی میتوان گرفت هزینه آن است که البته با توجه به افزایش مصرف این نوع کابل ها در سال های اخیر و ایجاد رقابت بین تولید کنندگان این اختلاف بسیار ناچیز بوده و با در نظر گرفتن مزایا و عمر بالاتر کابل های فیبر نوری نسبت به کابل های مسی ایستفاده از این تکنولوژی بسیار مقرون به صرفه تر خواهد بود.

 

کاربرد و نصب کابل های فیبر نوری در محیط های سخت

 

امروزه اکثر سوییچ های فیبر نوری دارای پورت فیبر نوری بوده که  زیادی برای کابل های فیبر نوری در زمین های خشن و محیط های بیرونی شامل آب، اقیانوس ها، شیب های بسیار تند و غیره وجود دارد. آنها می توانند از نظر انتقال داده و حجم بسیار کارآمد باشند، زمانی که با فیبر نوری مختلف و دستگاه های PoE در شبکه استفاده می شوند. در اینجا نکاتی وجود دارد که باید هنگام طراحی و نصب یک شبکه فیبر نوری کارآمد در نظر بگیرید.

جمع آوری نیازمندی ها یک جنبه بسیار مهم در هر پروژه ای است و این تفاوتی ندارد.

اطلاع رسانی به سازنده از نیازهای شما از نظر نصب، منطقه، محیط و غیره کلیدی است. برای اینکه بتوانید کابل‌ها و دستگاه‌هایی قوی طراحی کنید که در برابر آب و هوای سخت، ضربه‌ها، باران، لرزش‌ها و غیره مقاومت کنند، سازنده باید تمام این جنبه‌های محیط کاری شما را بداند. این امر به ویژه در بخش های دفاعی و نظارتی بسیار مهم است.

بر اساس جنبه های فوق، ابعاد و تلورانس ها تصمیم گیری می شود. محیط های خشن نیاز به تحمل کمتر از 1.5 اینچ دارند.

طول انتها به انتها مجموعه کابل را اندازه گیری کنید، یعنی از کانکتور اولیه تا آخرین کانکتور. همچنین اندازه گیری طول کابل های پاره شده در شبکه نیز مهم است.

رعایت استانداردهای برچسب گذاری و علامت گذاری تعیین شده توسط دولت محلی بسیار مهم است. این از نظر کاراکتر و اندازه فونت، محل برچسب گذاری و اطلاعات ذکر شده است.

لوازم جانبی مناسب کابل مانند بسته بندی، لوله، کانکتور چکمه های انعطاف پذیر، هیت شرینک، نوار بند و غیره را انتخاب کنید.

اندازه فیبر و نوع کابل باید با یکدیگر سازگار باشد و همچنین باید نوع کانکتور مانند LC، ST، SC، FC و غیره با یکدیگر سازگار باشد.

همیشه مطمئن شوید که کابل‌ها و پایانه‌های ساختگی اضافی به عنوان پشتیبان دارید و این به آب‌بندی کانکتورها نیز کمک می‌کند. مقداری الیاف اضافی را نگه دارید و آنها را در پوسته های پشتی رابط نگهداری کنید.

در مورد طراحی پین‌آوت و اگر به پین‌آت‌های حلقه‌ای نیاز دارید، با سازنده صحبت کنید. استفاده از پایه‌های حلقه‌ای به شعاع خمشی کابل‌های فیبر نوری بستگی دارد که نباید از حد مجاز فراتر رود.

تضعیف سیگنال مستقیماً با شعاع خمیدگی کابل متناسب است، که ممکن است کابل بیش از آن بشکند یا ترک بخورد.

تنظیم مشخصات گیرنده فرستنده بسیار مهم است و بر این اساس باید از دست دادن لینک محاسبه شود.

نتیجه

 

در حالی که کابل‌کشی مسی یا شبکه‌های قدیمی هنوز وجود دارند و کار می‌کنند، اما برای مشاغل بسیار کوچک که بیش از چند طبقه محدود نمی‌شوند و در شهرها یا کشورهای دیگر پخش نمی‌شوند خوب هستند. با این حال، نصب فیبر نوری برای بازیکنان بزرگ و به ویژه برنامه‌های کاربردی حیاتی که سرعت و دقت کلیدی هستند، ایده‌آل است. کسب‌وکارهای متوسط ​​ممکن است گسترش شبکه را از طریق شبکه‌های توسعه یافته فیبر نوری انتخاب کنند. این به محدود کردن بودجه شما کمک می کند و شبکه شما را سریع، قوی، ایمن و مقیاس پذیر می کند. در مجموع، کسب و کارهایی که در حالت توسعه هستند باید فیبر نوری را انتخاب کنند. مطمئناً فیبر نوری قرار است رشد کند و برای مدت طولانی باقی بماند تا فناوری دیگری که به همان اندازه یا بیشتر مخرب وارد بازار شود. VERSITRON راه حل ها و دستگاه های شبکه فیبر نوری و همچنین کیت های نصب شبکه را ارائه می دهد. برای جزئیات، می توانید به www.versitron.com مراجعه کنید و اطلاعات مربوط به دستگاه های مختلف شبکه فیبر نوری مانند مبدل های رسانه، سوئیچ های فیبر، کانکتورها، مودم ها و غیره را مرور کنید.