فیوژن فیبر نوری
فیوژن فیبر نوری
پروسه فیوژن فیبر نوری به چه صورت است؟
تجهیزات مورد نیاز جهت فیوژن فیبر نوری
نحوه محاسبه قیمت فیوژن فیبر نوری
فیوژن فیبر نوری :
هدف از فیوژن فیبر نوری در واقع اتصال دو تار فیبر نوری به گونه ای است که نوری که از الیاف عبور میکند. کمترین تلفات را داشته باشد و در نطقه اتصال دچار پراکندگی با انعکاس امواج نشود. برای این منظور بایستی نقطه اتصال کاملا همگن با تارهای نوری باشد. برای رسیدن به نطقه اتصالی با این شرایط بهترین روش ذوب کردن سر تارها و سپس اتصال دو تار به هم باشد که در ادامه بیشتر دو مورد این فرایند توضیح خواهیم داد.
پروسه فیوژن فیبر نوری
در مرحله اول بایستی سر کابلها به مقدار نیاز استریپ شوند . در این فرایند باید دقت شود تارهای اصلی آسیب نبینند. کابل های محیط بیرونی (OUTDOOR) به دلیل مسلح یودن به روکش های قطورتر و سخت تر عمدتا از جنس پلی اتیلن و زره فلزی سخت تر از کابلهای محیط داخلی (INDOOR) استریپ میشوند. طول کابل استریپ شده بسته به نوع محل جوش ( پچ پنل، مفصل، پچ باکس و …) متغیر است.
بعد از استریپ کردن بایستی فیبرهای نوری را به وسیله الکل و دستمال های مخصوص به دقت پاک کرد. تا هرگونه آلایندگی از روی انها برداشته شود. این امر برای بالابردن دقت در انجام فیوژن و پایین امدن افت دیتا در نقطه جوش بسیار حائز اهمیت است.
Cleaving : به عملیات برش فیبر نوری گفته میشود. این کار توسط کاترهای مخصوص برای امده کردن سطح مقطع فیبر جهت عملیات فیوژن انجام میشود. این مرحله نیز همانند مرحله بالا بسیار اهمیت دارد و کوچکترین اشتباه در این دو مرحله گاها باعث تکرار چندین باره عملیات فیوژن خواهد شد. اگر برش به سطح مقطع درستی نیانجامد میزان افت سیگنال بالا خواهد رفت.
دستگاههای فیوژن فیبر نوری عمدتا ابزار های خودکاری هستند که بر پایه قوس الکتریکی عمل فیوژن اسپلایسینگ را انجام میدهند. اپراتور دستگاه فیوژن وظیفه تنظیم پارامترهای مخصوص هر جوش را بر عهده دارد. معمولا فیوژن فیبر نوری مالتی مود به علت قطورتر بودن هسته تار کمی مشکلتر از سینگل مود ها است.
بعد از اماده شدن تارها آنها را بر روی Moveable Stages دستگاه قرار میدهیم که وظیفه تراز کردن تارها را بر عهده دارند.
دستگاه های فیوژن فیبرنوری به دو روش تارها را تراز میکنند.
روش اول Profile Alignment Systems (PAS :
یک تکنیک تراز نوری است که توسط بسیاری از مدل های فیوژن اسپلایسرها استفاده می شود. به دو فیبر از دو جهت و با زاویه 90 درجه از یکدیگر نور تابانده میشود. از روی تصاویر دوربین فیلمبرداری، نرم افزار هسته فیبرها را تشخیص می دهد و با استفاده از مراحل متحرک به طور خودکار آنها را تراز می کند. این نرم افزار همچنین تلفات اتصال را پس از تکمیل اتصال فیوژن تخمین می زند. ریبون اسپلایسرها معمولاً از تراز پروفایل استفاده می کنند.
روش LID :
در این روش با تابش به یک تار و دریافت از تار دیگر دو تار را با هم تراز میکنند. در این روش با تکنیک های خاصی میزان تلفات نور در هر تار نیز سنجیده میشود. اسپلایسر اتصال نور را از طریق فیبر در حین حرکت تارها روی محرک ها اندازه گیری می کند تا بهترین انتقال را داشته باشد. به این معنی که تارها به طور بهینه تراز هستند. سیستم LID همچنین انتقال را پس از فیوژن بررسی می کند تا تلفات فیوژن را تخمین بزند.
مرحله بعدی قرار گرفتن و آرایش تارها در کاست فیبر نوری میباشد. این مرحله به ظاهر ساده نیازمند تمرین و دقت بسیار است. بعد از ارایش تارها در کاست فیبر نوری باید سطح مقطع هر تار را به وسیله کاتر و استریپر مخصوص با ظرافت بسیار بالا اماده کرد.
توجه داشته باشید که انجام هر کدام از مراحل فوق نیازمند رعایت دستورالعمل های تولید کنندگان کابل و استانداردهای مربوطه میباشد.
تجهیزات فیوژن فیبر نوری
این تجهیزات که شامل روکش بردار کابل، استریپر مخصوص فیبر نوری، کاتر فیبر نوری، کریمپ حرارتی، کاست فیبر نوری و محفظه اصلی که میتواند پچ پنل فیبر نوری، انواع باکسها و یا مفصل فیبر نوی باشد بایستی از کیفیت بالایی برخوردار باشد.
استریپر های فیبر نوری به سه دسته تقسیم میشوند که رایج ترین آنها استریپر میلر نام دارد.
در زیر تصاویر برخی از تجهیزات عملیات فیوزن فیبر نوری را مشاهده میفرمایید.
قیمت فیوژن فیبر نوری
نحوه محاسبه قیمت عملیات فیوژن فیبر نوری به عوامل مختلفی بستگی دارد. همچون تعداد کرها، تعداد نقاط فیوژن فیبر نوری، محل و موقعیت پروژه.
این خدمات به صورت روزانه و یا تعداد کر ارائه میگردد.
خدمات روزانه فیبر نوری:
برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید به مقالات ارائه شده در زیر مراجعه بفرمایید.